אביב הגיע, מה נשתנה?

עבר הרבה זמן מאז הפוסט האחרון, ויש הרבה לעדכן!
עוד מעט פסח מגיע עלינו לטובה, מה שאומר שהרבה מתכונים כשרים לפסח יציפו את הרשת.
גם אני אפרסם כמה כאלה בשבועיים הקרובים, ושני מתכונים לקינוחים כשרים לפסח יעלו בפוסט הזה.
גם עדכון על המסע הבא יהיה כאן, אבל

תחילה, כותרות:


 אוהבים ארוחות בוקר?

סדנת ארוחת בוקר, בשיתוף פעולה עם מסעדת ״ניטן תאי״ שברחוב הארבעה בתל אביב, תתקיים ביום שבת ה-22/4 בבוקר.
ניפגש לסדנא בראנצ׳ית בשבת בבוקר, ונכין:
  • עוגות קפה
  • בייגלים 20% קמח מלא
  • חלות
  • פנקייקים אישיים
פרטים על ההרשמה לסדנא יעלו מאוד בקרוב, תמשיכו לעקוב!
צלם: דרור עינב

 סדנת טארטים חדשה!

זה קורה ביום חמישי, 27/4 ב״פור שף״ ברחוב קרליבך בתל אביב
נלמד להכין סוגים שונים של בצקים פריכים ונכין:
  • טארט דבש מלוח
  • מיני טארטלטים שוקולד מקושטים
  • מיני פאי לימון עם זילופי מרנג חרוך
  • פאי תפוחים אמריקאי עם משחקי בצק

צלם: דרור עינב

צלם: דרור עינב

סדנת לחמים, נו מה?

אי אפשר לוח סדנאות בלי סדנת לחמים בתוכניה.
אז ב-10/5, יום רביעי, אחזור להתארח באקדמיה הקולינרית בולטהאופ לסדנת לחמים מפנקת במיוחד. נכין:
  • לחם תפוחי אדמה
  • פוגאס זיתים איטלקי
  • בייגלים עם קמח מלא
  • חלות חלות חלות!
להרשמה לסדנא התקשרו לטלפון: 03-5429966
או שלחו מייל ל: academyg@bulthaup.co.il 
צלם: דרור עינב

קינוח כשר לפסח #1: 

שלב ההודעות מאחורינו והגיע הזמן להגיע למה שחשוב באמת.
פסח מתקרב, בצעדי ענק!
זה הזמן לאתגר את עצמנו, כמו כל שנה מחדש, למצוא קינוחים כשרים וטעימים לחג הזה.
הקינוח הראשון שאני רוצה להציע לכם השנה, מבוסס על קלאסיקה. אפשר לקחת את המתכון הזה לכל מיני כיוונים.
מדובר בסנט הונורה, כלומר, פחזניות במילוי גנאש מוקצף עם שוקולד לבן ורום.
אוהבי הפחזניות יהנו מהמתכון הזה כפחזניות בתפזורת, פרופיטרולים במילוי גלידה ורוטב שוקולד, או אפילו סנט הונורה קלאסי - ניתן לקחת את הבצק הפריך מקינוח כשר לפסח #2 ולהפוך את הקינוח לסנט הונורה קלאסי בתוספת קרמל.
המתכון המלא, נמצא בטור השבוע שלי בוואלה, לחצו כאן לקריאה.

צלם: דרור עינב

 קינוח כשר לפסח #2:

הקינוח השני אותו אציע לכם השנה, הוא מעט פירותי יותר.
גם הוא קליל, גם הוא קל ופשוט להכנה.
טארט במילוי קרם קסיס, אותו אפשר להחליף בקרם בטעם כל פרי אחר שאוהבים, או אפילו קרם פטיסייר פשוט.

הבצק:

70 גר׳ אבקת סוכר
125 גר׳ חמאה
1 ביצה
2 כפות שמנת מתוקה
250 גר׳ קמח תפו״א
100 גר׳ קורנפלור

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה.
לאחר שמתקבלת משחה חלקה ואחידה, מוסיפים את הביצה.
מוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה, ומעבדים עד למרקם חלק.
מוסיפים את קמח תפו״א וקמח הקורנפלור, רק עד להיווצרות בצק. מרדדים בין שני ניירות אפיית לעובי של כחצי ס״מ, ומקררים כחצי שעה.
לאחר חצי שעה, מרפדים תחתית טארט או פאי, מיישרים את הצדדים ומקפיאים.
אפשר להקפיא בין 10 דקות ל-3 ימים.
אופים אפייה עיוורת עם משקולת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-25 דקות.

 המלית:

240 מ״ל חלב
240 גר׳ קסיס טחון (או אוכמניות, פטל, תותים וכו׳)
125 גר׳ סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
50 גר׳ קורנפלור
1 ביצה
2 חלמוני ביצה

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים את החלב, מחית הקסיס וחצי מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, הקורנפלור ושארית הסוכר.
כשהחלב רותח, בעזרת מצקת, משווים טמפרטורות בין המסות, טורפים היטב.
מחזירים את כל המסה לסיר, ומבשלים על חום בינוני תוך טריפה מתמדת.
ממשיכים לבשל ולטרוף עד שהקרם מסמיך מאוד ורותח כדקה לפחות.
מעבירים לקופסה או קערה חסינת חום, מניחים ניילון נצמד על פני השטח של הקרם, על מנת להימנע מהיווצרות קרום.
מניחים להתקרר בצד, כשהקרם מגיע לטמפרטורת חדר אפשר להכניס למקרר.
לאחר שעתיים לפחות במקרר (אפשר גם לילה), מעבדים את הקרם במיקסר עם וו גיטרה, כדי לשבור אותו ולהחזיר לו את המרקם החלק והקרמי אותו אנחנו אוהבים.

הרכבה:

לאחר שתחתית הטארט אפויה, והקרם עובד במיקסר לאחר הקירור, מוזגים אותו פנימה אל תחתית הטארט ומפזרים באופן אחיד.
ניתן לקשט עם שוקולד לבן, פירות יער וכו׳.
ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

בשבועיים הקרובים, יעלה מתכון נוסף לקינוח המתאים לפסח.

אני כבר לא יכולה לחכות!

כמו כן, בשבועיים הקרובים יעלה פוסט פוסט הביקור שלי בנומה מקסיקו, זה יקרה ב-12/4 ----> מוזמנים לעקוב אחרי הטיול שלי באינסטגרם - @lioroooosh


תגובות

רשומות פופולריות